hennes röst som om den var under vatten

det är en regnig höstdag mitt i våren.
Himlen regnar och på engelskan fryser armarna när den handlar om boken vi läser. På engelskan berättar Sir om meningen bakom orden och han berättar sagan så att jag fryser. Man behöver inte ens läsa boken, han berättar så bra. Boken vi läser är lite hemsk. Den handlar om verkligheten.
Efter engelskan fortsatte frysandet och vi tittade på barnsliga filmer nere i bibliotekets källare. Nästan ända till slutet hann vi titta, så lång var rasten.
Teater som handlade om sådana som oss, så som vi lever våra liv på samma sätt som andra. Det var det den handlade om. om sådana som oss.
Nu är klockan mer än då. Det regnar fortfarande i hösten som är mitt i våren. Jag har massor med måste måste måste göra. Bäst att jag gör nu.

god kväll.
(i bilden finns en sång. som jag lyssnade på precis. fin är den.)

så jag väntar. om tiden vill ifatt.

proppad helg gör snabbare måndag av tiden. Speciellt då en timma helg bara försvann. Hade jag bestämt när tiden skulle försvinna hade jag valt tisdag. Den dagen är så lång ändå, jag lovar att ingen skulle märkt om en liten bit försvann. Men vissa saker är inte mina att bestämma. Kanske hade någon annan bättre argument för att söndagen fick bli kortare.
Proppad helg var mest av allt kändes det som. Med bra sorts allt. Igår räddade jag sommaren till exempel. Intervju som mest var bullar och prat om stället där jag bor, det gjorde både min söndag och min kommande sommar lite mer meningsfylld. Tjoo. ja faktiskt.
Och nu är det måndag och jag kan äntligen äntligen andas ut sådär lungt och långsamt som folk säger att man ska. Jag skrev ett uppskjutet (högt långt brett uppskjutet) prov i eftermiddags. Nu är ögonen helst stängda i trötthet och all lokig jag ibland lyckas tänka fram är i läget lite svårnådd. Allt det logiska tog slut med provet, men skönt som tusan att jag kan kryssa av och kanske någon gång komma i fas. Någon gång, kanske då den försvunna timmen kommer tillbaka...

1+1. vet du vad det blir?

i mitten av en hurricane

Håkan Hellström. Världens finaste mening. Igår kan verkligen ha varit den finaste kvällen som någonsin ägt rum i mitt liv. Det kändes åtminstonde så under de två timmar han förtrollade en lokal, lagom stor för gymnasiefest, till det finaste i lokalväg man kan finna. Så nära, så rakt, så dunkande, fnittrande, tårframkallande fint. Jag trodde mannen var bäst i sin hemstad men att stå så nära för att kunna se hans rygg svettas i rörande energi. Att stå framför inbillade mötta blickar och att stå på precis lagom läsa-tatueringen-på-höger-axel-avstånd. Att vara där igår. Det var ju så fint.

ååååh. det är precis så jag säger det. ♥

Oho framför din stereo när allt harmoniserar. Där kan man aldrig bli för stenad

Tusen tusen tusen små stenar ligger på asfalten. De finns där nu när snön är borta, så borta för att inte komma tillbaka mer. Inte förren det faktiskt är snötid igen. Då göms stenarna igen. Nu är småstenarnas tid. De blåser upp i ögonen för vindarna är så starka. Så starka att cykelminuterna till bussen blir fler, trots att det inte ens är långt. Brukar aldrig hinna lyssna på fler än tre låtar när jag cyklar den vägen, i morse sjöng vinden till fyra. Låsa snabbare snabbare och vinka till busschaffisen som stannade snällt. Verkligen tur för mig.
Tusen små stenar blåser fortfarande ute, men jag sitter inne och läser lite i en bok fast jag redan läst ut den. Så bra kan böcker vara. Jag borde läsa mer. Inte bara ibland eller när jag måste. Borde läsa så som läsande människor gör, för att det är bra.
Jag läser texthäften också. De som har låttexterna nerskrivna i albumets lilla katalog. Imorgon ska vi sjunga texterna tillsammans. Jag hatar verkligen att sjunga, det är nog det jag är sämst på. Med dig sjunger jag mer än gärna. Imorgon håkan h.

love♥

Gud, när ska jag bli fridlyst. en ovanlig art förbjuden att såra. Sätt henne tillbaks där hon stod

Jag tror på att inget är som man tror. Jag tror verkligen på att ingenting någonsin kan förbestämmas. Jag tror också på att saker händer med mening. Sån är jag. Att allt allt allt har en mening. Anledningen till att saker händer kan ofta vara a-brunnar, minuter som går för fort, en glömska, en buss eller ingenting särskilt alls. Men det finns alltid en anledning, ibland är anledningen du. Så tror jag.
Idag har dagen varit tröttare än jag hoppas dagen i morgon blir. Jag har haft en sådär lite klumig dag känns det som. Vet inte varför, egentligen. Nej i själva verket så vet jag inte, men allt som har kunnat gå på något sätt har gått klumpigt. Sån som jag är, tänker jag direkt att jag måste råkat snudda vid a-brunnen vid cykelparkeringen, det är ju lätt till.
Trött och klumpig. låter hemskt, fast det var inte sanningen. Sanningen var faktiskt finare. Ja, åtminstånde lite finare. Även om jag önskar mig en mindre trött och klumpig dag i morgondsgspresent. Ja tack.


Talk about life And we’ll talk about death And we dance in the living room. You tell me secrets I actually keep

Idag är det en dag jag hade straffats för vid glömska. Nej, man får inte glömma viktiga dagar. Såklart jag inte glömde heller! Inte dagar då fina vännen fyller vuxensiffran. 18 åååår. Lilla flickan är stor nu. Större än mig och vuxen tillochmed, jag bara barn ett tag till. Jag önskar verkligen denna vackra varelse en underbar fortsättning på viktigaste tisdagen i veckan!

plingpuss!! ♥

drömmer om en plats i solen

Igår var godisdagen. Men jag har dumle-vingummi-kokostopp-stopp, så det var bara dagen. Utan godis men med andra saker. Inte så värst special kanske, men saker i vilket fall.
Jag och systerliten väckte morgontrötta ögon med en cykelkvart ner till stenugnsbageriet som säljer lyxfrukostbullar. Tillbaka hem och lördagsmorgon-långfrukost. Sedan planering av dagen som var tom att fylla fritt. En mamma bestämde städning, en lillebror byggde en månbas i lego. Jag målade glasöga. Jag målar nästan aldrig längre, men igår kändes det roligare än att haka på mammas skurning och fönstertvätt. Bra beslut faktiskt.

Den blev klar efter två lagom långa spotifylistor och då passade stranden. Promenad upp och ner i solen. våren finns ibland, men den känns borta nu igen. så velig.

Lite så blev det. ♥

music from vanilla sky.

fredag föll över torsdagen som snö föll över våren. igen. Men värre än snö, det finns väl. Vädret är alltid en så oskyldig tillställning. Betyder inte allt för mycket, egentligen. Men ändå är det ganska viktigt tycker man ju när lite tröttare ögon blinkar mot en osynlig sol och lite blötare sockar känns tyngre i skor som inte var gjorda för vinter i våren. Vädret är ändå en förstålig tillställning, bra att skylla på. Vintern som borde vara slut. Våren som bara hoppar hit och tillbaka. Men det kan vara så. Alla ändrar sig ibland. Det är det värsta.
Denna dagen var en kort, bara till ett. Korta dagar känns alltid längre, och ofta bättre. Inte lika trötta. De har tid för äppelkaka och tid för sådant som inte har någon garanterad sekund i den vanliga planeringen. Tid att smula sönder eller göra något av. vilket man vill.
Det är helg nu. Ibland är massor inplanerat på helgmarkerade dagar. Men inte alltid och en oplanerad helg är så väldigt skönt ibland. En sådan helg är denna helgen. Helt tom. På riktigt.


mitt favorithalsband heter sandy, på engelska. Hon är en stackars fågel i bur.
Vit himmel täckt med snö fryser till och med inomhus. Till äppelkaka passar mjölk.
fredagspuss.


I wanna be the one to walk in the sun

solen lyser och den lyser och den skiner. vårverklighet. Idag är det ensiffrigt med dagar tills en kille kommer till Huskvarna för att sjunga sånger. Jag älskar det. Han heter Håkan och är min favorit mest hela tiden. Speciellt när han är nära och när det faktiskt bara är nio dagar kvar.
Jag har en idé: min topp med de fem finaste av sånger som andra gjort till deras. Så de blivit nästan deras, för att de gör dem så bra. Mina 5 favorit-covers helt enkelt. sockertoppen:
1. Russian Red – Girls Just Want To Have Fun
2. Hellsongs – We're Not Gonna Take It
3. Anna + Idde – Bröllopsdag
4. Vulgar Pang – Games Without Frontiers
5. Annika Norlin – Åkej

Har du någon bästa sång gjord av någon annan? Pusssolen står högt över taken. vinden har vänt.

Idag är det vår. I förrgår sprang jag på snö i skogen och kanske ska det snöa mer snart. Men idag är det vår och staden har solglasögon på håret. Solen lyser så de gamla tittar ut och fixar trädgårdens blomrester i pensionärsperfektion. Himlen som är tom och lyser, fast klockan är efter vanlig soltid. Asfalten är torr och man kan kalla det vår nu.
Jag tänkte såhär. en lista, för att peppra mer vår över våren. Simpel tanke, för vår bara.
solglas.


Lite vårkänsla på bild också. fint av andra. (klicka för vems)
Puss i mars. ♥när allt känns på rutin och redan gjort

idag var ledig måndag. Studiedag. I min klumpighet ingick att glömma alla nödvändiga böcker i skolan. Alltså kunde det inte studeras mer än lite. Istället åt jag rosa frukost, läste bok, fikade kanelbullar, systercyklade, lyssnade slut batteriet på mitt rosa allra minsta tandläkarväder, klistrade in sommaren i album. Gjorde inte alls mycket mer.
Imorgon är det tisdag. Den längsta dagen som finns schemalagd i min vecka. Den börjar åtta och slutar fyra, nästan utan rast. Jag ska räkna då, sekunderna och matematiska självklarheter som måste förstås. Måste måste fast vem som hest förstår att tidiga bussen är enklare beräknad. På latin heter saker inte samma fast de är precis det. samma, fast med andra ord. Många ord. Ord jag ska kunna. Jag kan kanske bli något då. Om jag rabblar utantill. Något som någon redan varit. Vad ska man lära sig om man vill bli mer?

don't matter what, i'm by your side

Det är lördag. En trött lite småseg pyamaslördag. Full rätt har sådana dagar. Rätt att bli tomma, trötta och småsega. Planerar livet under en orange filt och läser några ord i en bok jag mest av allt önskar att jag skrev. Äter muffins med perfekt blå färg på glasyren. Tänker tankar åt andra som behöver lite fördubblad tankekraft. Önskar jag var genialisk eller bara enkel.
Igår var det bästadag. Lilla fina och jag trotsade kalla vindar i finklänningarna som hänger på min vägg. Finade till en annan klänning och tittade på fin film under täcket. Funerade på universum och fnittarades till söms.
Imorgon är det söndag fast utan sin rätta innebörd. Jag har söndag på måndag också och kanske är morgondags-söndagen lite halvt lördag då. Helg som är 50% längre är bra helg.

fin helg. ♥

life is a mystery

idag föll vinter över våren som just precis för några dagar sedan faktiskt fanns. Det kändes grått. Men den smälter igen. Våren kommer alltid. Så som sol alltid kommer efter regn. Så som min pappa säger alldeles för ofta. Det är bara en tidsfråga. Tiden kvar till våren fylls upp med snö. Så så så så kallt.
Jag fryser lite och räknar tiden som finns kvar att dela upp. En del till boken på engelska, en del till att städa skrivbordet, en del till landskapsträning, en del till funderan över tiden och en del tid- tillåten att förlora på något som kallas inget särskilt. Kanske lite för musik att lyssna texten till. Idag älskar jag gammalt. Vet aldrig varför jag kan lyssna på vissa sånger bara vissa dagar. Ifall ni vill lyssna på min snö utanför mina fönster där jag sitter innanför:
Iggy Pop – The Passenger
David Bowie – Life On Mars?
Nena – 99 Luftballons

jag hade vårklänning idag. det är ju faktiskt mars. pussar♥

your the sweetest thing I've ever seen

min favoriträtt är semlor. Det har det alltid varit. Jag har en lillasyster som heter Semla. Hon är också min favorit. Idag var det semledag. Min semlesyster hatar semlor. Jag borde fått hennes namn istället. Hon kunde fått heta Tilda, eller chokladboll för sånna tycker hon om.
Dagar som är semledagar kan bara bli bra. Det är bestämt sedan gågna tider och det är bestämt för kommande tider. Semlors dagar är fina dagar, så heter det.
Idag är det tisdag.

Min syster chokladboll och jag ♥

jag tyckte allt i världen om dig

När allt låtsas att allt handlar om att det ska bli vår. Då kan man säga vilken tur. Vilken tur att det är vår snart. Snart skiner solarna och snart är det vår. Vår för att vår sägs vara bra för oss. Allt blir ljusare i vårens solars ljus. Så sägs det. Det låter ju bra.

...♥

Dom sista drömmarna sträcker sig mot himlen. Över torgen här går var och en för sig. Om vi förlorar varandra här i vimlet. Så minns att jag står bakom dig.

Om man verkligen vet. vad man vill. Vad man är bra på. Vilken färg som är ens bästa till ens hårfärg eller ögon eller bleka vinterhy. Var i världen man hör hemma. Vilka böcker man borde läsa för att förstå. Vem man borde älska. Vad man borde tänka. Vart man ska placera sina drömmar bäst för att få dem att växa. Om man verkligen vet allt det. Då är nog omöjligheten möjlig. Då kan man nog precis vad man vill. Vet man inget av det där, då kanske man vet något annat. Något som ingen annan eller precis alla vet. Då kan man nog bli precis vad man vill ändå. Bara man vet vad man vill.

Mina drömmar flyger högre, som ballonger ungefär. Kanske har de redan flygit för högt för att fånga. Men kanske är det ett tak som stoppar någonstans. Som gör att de är svåra att nå, men inte för höga för att i möjlighet lyckas fånga. Någon annan minut. När jag vet lite lite mer. ♥

Say hello to mars

Nu idag bestämdes vår. Ljusgrön med lite varmare vindar och små regn så solen kan komma bakom. Vår för att värma jorden och människornas fötter som flyttar över i tygskor. Vår som den vill vara. Med små blommor, bullar ifrån cafébageriet, stora med kanel som man kan äta på den gröna bänken i gamla delen av lilla staden. Med ljusa strumpbyxor med små mönstrade hål i och små klänningar och höga tofsar och byta kappa till en som flyger lättare i de små vindarna som skulle komma.
Väntar lite till. På våren. Byter kanske till tygskor imorgon. Sätter håret i en högre tofs. Köper en kanelbulle att äta på vägen förbi bänken. Låtsas att morgonen efter ska väckas i vår. Lyssnar på en fin och lite sötglad lista. Inte om bara vår, men som gör de återstående vinterdygnen sötgladare. De som kan bli precis hur många de vill. Idag är det vår, fast mest på låtsas.
LYSSNA GÄRNA. MIN NYA FAVORIT ÄR NR.2 OM MAN RÄKNAR UPPIFRÅN

Eskimåpuss sålänge. ♥

RSS 2.0