We're those kids sitting on the couch

ÅÅh bra dag.

Avklarat prov så man kan lé av bara känslan. Så skönt att kunna strunta blankt i barocken nu! Inte ens koralnotskrift är ett ord att komma ihåg.

Solen ute lyser fram röda kinder och lite axlar och kanske knän. Morgonen var finast tror jag. På en filt utanför skolan med fröken fransk som köpte bullfika, nästan som frukost, medan jag vaktade musiklistan, filten och bästa platsen på gräskullen såklart.

Nu har vi ju nästan lov dessutom. Imorgon springer de stora barnen ut och är glada, sen är det ju mest lediga dagar bara. Nästa vecka är kort och sedan är det bara sommarlovskänslan som är kvar (glass, böcker, strandkvällar och nytt fint sommarjobb ungefär). Lite lite vill jag nästan inte sluta skolan men ganska mycket vill jag det ändå. Mest vill jag när man stängs in i ett mörkt klassrum med mattefilm (knäppaste.. MATTEFILM!!!).

Men i korridoren. man kan bli velig.

dans mellan de räknade stegen.
The Mamas & The Papas – Monday, Monday
John Lennon – Imagine
Håkan Hellström – Man måste dö några gånger innan man kan leva (specialverision..)

k ä r l e k  .

♫ ♪. That doosn't mean I don't like you

Ville bara att ni skulle få veta att världens finaste låt hittade jag idag. Den får mig att hamna precis på gråtgränsen.

Nothing Came Out
Just because I don't say anything
Doesn't mean I don't like you.
I open my mouth and I try and i try
But no words come out.

Without 40 ounces of social skills
I'm just an ass in the crack of humanity.
I'm just a huge manitee.
A huge manitee.

And besides you're probably holding hands
With some skinny, pretty girl that likes to
Talk about bands, and
All I wanna do is ride bikes with you
And stay up late and watch cartoons.

Duck Tales, shirt tails, Talespin, Sailor Moon, GI Joe, Robotech, Ron Jeremy, Schmoo.

I wanna watch cartons with you.
Josie and the Pussycats and Scooby Do,
I want you to watch cartoons with me.
He-man, Voltron and Hong-Kong-Fui

I tried to ask you to your face,
But no words came out.
I put on my hood and walked away.
That doosn't mean I don't like you.

And besides you're probably holding hands
With some skinny, pretty girl that likes to
Talk about bands, and
All I wanna do is ride bikes with you
And stay up late and maybe spoon.

Just becase I dont say anything
Doesn't mean I dont like you, no.
I opened my mouth and i tried and i tried.

And besides you're probably holding hands
With some skiny, pretty girl that likes to
Talk about bands and
All I wanna do is ride bikes with you
And stay up late and watch cartoons.

I'm just your average Thundercats hoVattnet kokar, klockan tickar sakta och jag undrar

barocken eller antiken eller hundra ord om tiden däremellan. romantiken. Den där himla himla romantiken. Jag förstår den inte. men sången. Jag älskar den där sången. Kan räkna dagarna tills sommaren nu. På fingrarna. Försöker mest låta bli ändå. Att räkna. Lyssnar på sången istället. Jag älskar verkligen den där sången. Det är faktiskt lite ditt fel.

dagen har gått så långt nu att man kan räkna ut aktiviterna som bara blev av, när man ägnade sig åt ingenting alls. Har tittat på Håkan på Circus tre gånger nu och mormor säger att jag kommer tröttna. Hon vet inte att hon ljuger. Har målat klänningar att gifta sig i också. Jag tycker så mycker om ryggar. Ikväll ska jag bada. I vårt badrum står det omtanke och kärlek med små bokstäver på golvet. Jag kom på idag att det är fint. När jag somnar ikväll ska jag veta alla stycken ifrån tonsättarnas tider. jag försöker lova det. hej.

dom var bara kids

lördag var det igår. Kvällen var väntad på sedan morgonen. Man kan tycka jag är knäpp men klockan åtta satt jag i en filt i en fåtölj med smakkombinationsgodisar i en fin skål. Håkan ifrån Circus i Stockholm blev dagens bästa bästa bästa timme. Ååh att den mannen är det bästa Sverige har. Som universum har? Lakritsfisk+citronkola+håkan när han sjunger att man måste dö några gånger innan man kan leva. Det är i alla fall bästa smakkombinationen en lördag. Pussar.

LOVE LOVE LOVE

min matroskostym som faktiskt kändes bredare då

Åhojojoj


Det bästa med att ha en sjömansskjorta är att de fina seglarpojkarna på vänsterbilden där har precis likadana. Man ser inte ens nån skillnad. Dessutom är den så bra att ha när man dansar till håkan. Eller när man är precis alldeles puss-knäpp innan man ska dansa till håkan. Det var en bra dag minns jag.

ÅÅh. Snart är det sommar och det gör allt lite mer omöjligt eller helt enkelt totalt precis möjligt. Jag hoppas så i alla fall. På att det omöjliga ska bli möjligt. Jag hoppas alltid så stort.

H.H. Uppsnärjd i det blå Spola fort tills det gått 4 minuter ch några sekunder. Där börjar det finaste slutet. En fin visade mig. ååh va bra. tack.honungsgatan

Les enfants du Pirée

Imagine

Nepotalian Dreams

Driftwood Company

Idag har jag haft världens egnaste måndag. Lattefrukost med en bok i ett hörncafé. Lite Caesar-arbete på finaste biblioteket. Solpaus på gräset i parken vid vattnet. ÅÅåh för idag och för italiensk nougatglass.

puss:puss:hippiebuss
saved for a rainy day

blir väckt till vaken. På fel sida om täcket. Spiller marmelad på nattlinnet och låter téet svalna för länge. Lägger mig i mammas och pappas säng och försöker börja om. Söker botemedel mot rastlöshet på internet men det blåser ute och det finns ingen sol. Väntar tills klockan blir mer. Spiller ut trådrullelådan så den landar i kattmatsskålen. Skriker nejnejnej när snäll kommer förbi för att ge en skyffel att plocka upp med. Fastnar med halsbandet i köksstolen så det spricker. Jag som just sa att det kanske jag kan ha imorgon. En turkos pärla i salladen och fortfarande ingen sol.

Otursdagar finns på riktigt.. Det började regna... Jag stängde min dörr och totalstädade hela rummet...


Nu ska jag sova gott i alldeles nystädat och vakna i sovmorgon!

det handlar om

Små saker jag kallar kärlek idag.


Hela Veronica Maggios album + att hennes bäbis heter Bosse.


Fina bilder från 60-talet. Frisyrer och hippiesar.


vetenskapen om att det i morgon är  f r e e e e e e e e d a g!!

Bilder: weheartit

hard believer

När jag blir stor ska jag ta all tid

Sitta med böcker på caféer och dricka té varje måndagsmorgon.
Tjäna pengar på min egna konst.
Gå på alla konserter jag vill och gärna på någon jag absolut inte vill också.
Besöka alla delar av gatan och världen som jag någonsin önskat.
Samla på sjömansklänningar.
Gå på baletter i de största städerna och efteråt säga att jag ska bli balettdansös när jag blir stor.
Flytta till Paris. 
Bli vegitarian på kanske heltid och äta lakritsfiskar på alla tisdagar.
Ha en M-skylt i vardagsrummet.
Få små barn som ska heta Irma, Flora, Rut och Pablo. Fast nej. Inte fyra.
Dansa mitt i natten under Eiffeltornet och veta att det aldrig blir natt på riktigt där.
Köra runt i en hippiebuss.
Ta precis all tid i världen.


(bilder ifrån we ♥ it. tack för lånet.)

Mötte min gamla högstadielärare på väg till cykeln idag. Så längesen jag såg henne. På tio minuter fick jag höra hennes liv. Hennes jacka var gul och hon hade ett rött fint hårband. Jag tror det var små cyklar på. Hon frågade som man ju frågar. vad ska jag bli när jag bli stor?

Vad tänker ni bli?

sång på sång

Älskar älskar älskar så.minutAv alla sätt att känna sig vid liv.

Jag saknar inte sommaren längre. Längtar knappt.
Önskar inte mer tid till tid.

Av alla sätt att känna sig vid liv.
vill jag möta dig i korridoren.

just a perfect day

Lördag.

vaknad av en sressad pappa på väg till London alldeles utanför dörren. Trippelkoll på allt som existerar och helst kompat med lite buller. Man kan inte sova sen. Redan alldeles för vaken. Kollade Amélie Poulain istället. Pappan tog snart Fabian med sig och så blev huset lugnt och London ett snäpp bullrigare. Klockan frukost var filmen alldeles lagom slut. åååh vad jag älskar den. Speciellt de sekunderna i slutet då den rosa marsmellowmaskinen snurrar. ååh.

Efter en jordgubbsfrukost lämnades hemmahuset för shoppingstund i en större stad. Jag hittade, förra veckan, en alldeles för dyr och oanvändbar klänning jag tänker fortsätta drömma om tills jag verkligen måste köpa den. Kan väl inte vara så svårt att hitta på ett sätt att göra den användbar... Tillfällen att vara fin finns ju mest alltid...

Det regnade jättemycket på eftermiddagen. Jag var knäpp och cyklade hela den 3,5 miliga vägen hem. Det var roligare än det låter.
Sedan var dushen den skönaste och kanelbullen ugnsvärmd till mig. bäst av allt just då.

Ikväll ska jag och mamma tänka att det är det allra bästa att bara ha oss-kväll. Kolla franska filmer, äta salta fiskar med en söt och dansa ihop en pasta till Someone New så vi kommer att tänka på förra vintern.

(igelkotten heter denna filmen. det stod på att jag skulle gilla den. ååååh vad jag gillar den. grät 12 tårar ur varje öga och skrattlog dubbelt. se den om ni vill.)

vattenpussar.

leter efter nåt att säga som kan ändra allt

ojojoj. de människor som sa att maj skulle bli tok-fullt är dags att hålla med nu. ojoj är förklaringen på känslan mest varenda dag. Även då man kryssar bort hela tiden känns det bara mer och mer kladdat i almanackan. Trötta blickar på datumplanering trots att jag börjat skriva med rosa text... men snart är det juni och sommar och det är det knäppaste och absolut bästa.
I morgon är min göra-allt-på-sista-dagen-dag. Då ska jag nog försöka säga hela ordet självdiciplin utan att halvvägs bara göra 1 eller 2 eller 44 saker innan.. precis så ska det bli...imorgon...

men hörrni... jag skulle behöva lite hjälp med tror jag.
Inte med att uttala s j ä l v d i c i p l i n, men med en annan grej som just nu blivit ganska viktig. Det heter PROJEKTARBETE... hmm.
snälla säg att någon har någon bra idé eller bara en helt dålig idé. bara nån.
Jag vet inte hur man gör riktigt. med att bara komma på nåt bra.


liten kyss:basiolum.
flera små kyssar: basioli.
deklination:n2


ibland vill man inte gärna gå in

Idag är en fin dag. Man kunde gått utan klädda ben ifall man vågat chansa på solen. Vågar nog imorgon stället. Skolan sluatde så tidigt. Vi gick på föreställning och log rätt igenom. Tog hembussen. pratade mest om rulltårta och legohus med en fin fröken. Såklart blev jag så rulltårtssugen då och det var lillebror med när jag frågade. Så vi vispade ägg och tog ugnstiden tills den gräddats till picknick-perfektion...

Det var sommar på skogskullen som ligger någonstans ungefär på mitten av min bästa runda. Balansgångsbalett på en stock och kulturell historia om Ludvig solkung lite emellan. Imorgon ska jag ha sommarkläder.


förlåt jag är naiv, men allting var så enkelt

hej där. Denna helgen har jag mest ätit och solat och träffats. Jag tycker så mycket om helg just nu, fast egentligen tycker jag om helg precis alltid. Har så långa listor nu och det är lättare att glömma dem på dagar som heter fre, lör, sön och så.

Just idag har jag cyklat lite. Lärt mig inga ord. Druckit sodavatten. Ätit socker och skrivit om att man inte ska äta socker. Badat badkar och hittat lite sånger som jag kan texten på för att jag lyssnade på just den siffran på skivan precis alltid när vi åkte bil. Lisa Nilsson med långsamt farväl, vackert väder med Jakob Hellman (fast egentligen alla låtarna förutom nr 10..) Och så hade jag ju en treårig lillasyster som älskade Lena Philipsson hela bilresan ifrån söder upp till norrland (och såklart tillbaka) en sommar... den skivan sitter också med klister...

Fina konserter med egenskrivna låtar till mamma hade hon med. på stora scen utanför växthuset. puss på lilla henne.

Jakob Hellman – Vackert Väder
Lisa Nilsson – Långsamt Farväl
Torsson – Bröderna Holm
Pugh Rogefeldt – Vandrar i ett regn
Abba – Honey, Honey
Lena Philipsson – På Gatan Där Jag Bor
Lars Winnerbäck – Solen i ögonen (låt nr. 9 igen igen igen!!!)
Madonna – American Pie
vad lyssnade ni på när ni var bara halva ungefär?

vi kommer aldrig ha paris


min vän. förlåt att jag brytt mig så.

Maggio: Vi kommer alltid ha Paris


Oasis: Don't Look Back In Anger

Agnes Obel: Riverside


i vilket tempo slår era hjärtan

IDAG:

...låtsas jag ha en frisyr. i hemlighet är det en o-frisyr som trasslats upp i toft.

...ler jag för att en smygkik på provhögen på lärarrummets skrivbord sa bara bra saker. Vi stavade båda rätt till a n d r a g r a d s e k v a t i o n.

...ler jag en gång till och tänker en påhittad tanke som handlar om dig. Ungefär att det är precis som om du visste något speciellt om mig som jag inte har en aning om. Skulle gärna veta. Men påhitt såklart.

...struntar jag i hur många ränder det är på din tröja. Tänker inte räkna längre.


...Missar jag en buss för att jag tittade tillbaka två gånger. En gång mindre och jag hade kanske hunnit. En gång mindre och jag hade inte sett dig.

...tänker jag på hur knäppt det är att vissa kan intressera sig i bakelser och andra i tvättbjörnar och någon helt annan i solfångartekniken. Men det är ju bra såklart.

...Lyssnar jag på något ni också borde lyssna på för det blir så fint i tankarna då. Håkan Hellström – Way Out West 2010 s t a r t a    b i i i l e n   h u r r i c a n e.


Jesus died for somebody's sins but not mine

Jag är lite trött. Vill bara sova på bussen hem och glömma hoppa av. Åka tills bussen gått sitt varv och komma tillbaka långt för sent. Men klart jag hoppade av ändå. Man gör ju alltid det trots allt. Cyklade med hagel och bilåkares leenden rakt i nyllet. usch. Kom innanför och saknade ingenting alls för några sekunder. Bytte hagelsmälta strumpisar mot pyamas och brände tungan alldeles på för varm choklad. Saknade något efter ett tag. Mest en bättre känsla.

Mitt mysdjur. Leif.
Han lyssnar helst till Patti Smith med mig.
Hon är polarpriskvinna i år.
Jag avgudar henne denna veckan. Visste inte vem hon var förra.

åååååh. hon är så bra. Så att man just bara vill förklara hur verkligt bra.
vet ni förresten,
När hon föddes försökte hennes mamma spara henne i magen till nyårsafton.
Hon skulle fått ett kylskåp då.
Det gick inte, hon föddes den 30:e december och mamman fick inget kylskåp.
så ni vet lite mer än innan.

Gloria: In Excelsis Deo
Because The Night


RSS 2.0