the sky was turning raindrops into sleep

På stationshustak, trottoarkanter, på de trafikfyllda vägarna och under molnen ligger snö. Snö som trängs med det andra som finns på vardagliga måndagar. Måndag som så lätt passade med ordet tristess och som aldrig skulle behöva bli ihågkommen och om det nu skulle bli så i alla fall. Att jag kom ihåg. Då skulle den inte vara mer än just snö och vardag jag skulle tänka, och sådant koms ju aldrig ihåg.
Bibliotek är ganska lätt felstavat men också ett ganska bra ställe. Många oduktiga pluggtimmar har nog ätits upp där men egentligen är det ingenting dumt med det. Bara ganska skönt mest. Idag delade jag det svårskrivna biblioteket med ingen alls när alla gått. Bara jag fast ganska många andra som också var bara dom. Lättare att få något gjort, men inte lika kul kanske.
Men då fick jag plötsligt sällskap, lite knas var det faktiskt. En tant med ljusrosa byxor och en korsordstidning som satte sig precis brevid. Det fick hon väl gärna för mig för där satt ju ingen.
Hon log ett léende som om hon inte kunde låta bli, inte ett stelt bara för att man ska. Nej på riktigt log hon. Sedan andades hon in för att säga, det hördes direkt. "Du arbetar vitt ser jag", sa rosa byxor. Ja..med mig pratade hon. Ingen annan hon kunde le åt satt där. "Jaha..." sa en oförstående jag och försökte också le.. men mitt var på riktigt inte som hennes. Nickande mot min dator satt hon kvar och så föll lite på plats.. En vit Mac-dator så jaha! Såklart.. Hon tittade på mig och nog förstod hon kanske att inte allt hade varit så självklart. "Jo, en del jobbar ju svart, ser du.." Jovisst tant, nu förstods det. Vitt som är mitt. Svart jobb. Snö på stationshustak. Sedan logs det lite mer på riktigt, på biblioteket.



Kommentarer
Postat av: Jeanette

Din text är hur mysig som helst! :)

2010-12-07 @ 11:46:43
URL: http://interruptedfashion.blogg.se/
Postat av: tilda

:) mys på dig!

2010-12-07 @ 16:53:16
URL: http://thecircusandme.blogg.se/
Postat av: Rebecca

såna tanter borde det finnas fler av, istället för alla sura tanter. =)

2010-12-09 @ 08:13:53
URL: http://beczz.blogg.se/
Postat av: tilda

haha, så himla underbar i sina rosa byxor!! lyckas ofta springa på lite knasiga tanter faktiskt... :)

2010-12-09 @ 11:09:29
URL: http://thecircusandme.blogg.se/
Postat av: Rebecca

sv: åh, fast du skriver ännu finare du, så där hjärtskärande vackert.

2010-12-09 @ 14:07:39
URL: http://beczz.blogg.se/
Postat av: tilda

tacktack fast jag vet icke om det e så.. ;) tur att vi inte behöver tävla i skrivning iaf ;)

2010-12-09 @ 15:15:51
URL: http://thecircusandme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0