The little cracks they escalated

Graderna och solen, bikinibränna, glass och sånt. Körsbären är mogna i trädgården och någon har hängt upp CD-skivor i trädet för att skrämma bort fåglarna. Hur många röda bär som helst nästan.

Denna kväll har jag tittat på min absolut bästa film. Favoritfavorit. Once, heter den. Jag kan inte förklara varför jag älskar den så, men vissa kan nog förstå ifall de ser den också.
Musiken kan jag utantill nu. Det har bara blivit så. Jag tipsade någon om den igår och tänkte på hur länge sedan det var jag såg den själv. Så jag gjorde det ikväll. Såg den själv.

The little cracks they escalated
And before you know it was too late
For making circles and telling lies

i stockholm

jag är hemma nu. Min tillfälliga franska syster grät lite vid parkeringsplatsen och åkte hem. Nu bestämmer jag schemat igen och det ligger mest på solplank och viftar bort flugor. Hemma från en liten tripp är jag. Stockholm med mamma. Ni ska få se.

Jag övningskörde mellan lastbilar tills vi kom till fikaplats. Sedan körde jag ännu mer. Motorvägspremiär.


Vi kom fram och fick byta hotellet mot ett finare, så jag drömde lite om frukosten jag skulle få nästa dag. Mamma köpte en gul klänning och det var det konstigaste för hon har nästan bara svarta.

Till frukost blev det croissant och hustaksvy. Sedan promenerade vi i röda skor till nordiska för att titta på klänningar.

Guldnappen och 300 years of fashion. Lite kul men inte så kul som jag trodde. Fast de hade i alla fall papperstrosor på rulle i verklighet och de är det coolaste jag vet. Finaste 60-tals klänningen med vita strumpor också.

Vi såg en cykel och tänkte en tanke. Bästa tanken någonsin. Vi hyr varsin och cyklar vår långa plannerade promenad. Där cykelpojken stod och hyrde ut cyklar fanns en gul tandemcykel från förr i ett hörn. Den var den bästa tanken.


Vi lärde oss rätta knepen och tog oss till Rosendals. Vilade benen i äppelträdgården och hörde Danny öva ifrån skansen.


Vi cyklade mera och kom till vattnet. Vid Waldemars udde tittade vi på Lars Wallins klänningsutställning. Det var himla bäst och jag vill också bli designer nu.

När vi rullat fram på tillräckligt många av stockholms bortglömda gator och gränder lämnade vi lilla gul. Tog båten över till Söder för att titta på Mapplethorpe's fotokonst på fotografiska, shoppa vintage-klänningar i SoHo och äta kanelbullar.

nästa dag körde jag halva hem. Vi köpte varsin bikini för att sola en liten stund i Trosa. Åt jordgubbar, drack lyxshake från Max och glassade mest. körde vidare igen.Min tur att köra ledde hela vägen in till Göteborgs centralstation. Där tog jag tåget hem och tyckte det var synd att jag inte äger en egen gul tandemcykel.


puss.


uppsnärjd i det blå.

Min fransyska är mitt schema numera och det är mest mysigt. Vi tittar på film på franska, äter frukost på franska och ska snart dansa midsommardans på franska.
Vi missförstår och jag nickar som om jag förstod verkligen allt, men egentligen gör jag ju inte det. Hon berättar att i hennes land är det olikt och jag säger att det låter väldigt konstigt, men hon tycker tvärtom för de äter inte alls likadan vaniljyoghurt till frukost.

Igår var det Götet med Liseberg, Haga och så. På gatorna letade franska fluff efter street-stail och hittade finaste pojkarna med stickade tröjor och brunlockigt hår. ååh ungefär i en timme efter.


På lisse åkte jag såklart Atmosfear med några andra som tivngade sig att våga. Den var knäppt läskig innan man visste, men ganska kul när man befann sig mitt i hastigheten. Tappade andan och tiden, på ett oförklarligt men ganska underbart sätt.

mest så.okey. streets are safe now

det är fria dagar. man kan döpa dem till vad man vill.

Franska ynglingar delar stan med oss nu. Det är något fint med det. Deras ögon på bara bilskyltar och vanliga hej gör att man ser det som bara är vardagstrist, som något finare. Gick ner till småbåtshamnen, för allra allra första gången. Den som tillochmed syns från bussen.


k u l l e r s t e n s g a t a.

t e g e l v ä g g+ b a r n.

som sagt. fria dagar. ritar cyklar och åker buss. lyssnar igenom en väns väns fina lånelåt-spellista. Den finaste låten att göra på svenska är orginal på engelska. jämt upp för båda är helt underbara.

Ani Difranco – You Had Time
Lars Winnerbäck – Du hade tid - Liveså som man stavar k ä r l e k

att gifta sig kan vara något så väldigt fint tycker jag. sen tycker jag ju om klänningar också... Hos Ida Pyk på Elle.se kan ni hitta en liten amatör-skiss på en klänning hennes syster får gifta sig i ifall hon vill. En som jag gjort. Man kan rösta på finaste också. Det kan ni ju göra ifall ni vill. Pussar.

(det ska föreställa precis samma klänning men bara översta bilden finns hos Ida)

I will wave to you from the harbor, oh, little silly me

Sommaren är redan på riktigt och lovet har börjat skriva sin historia. Kapitel 1 blev myshelg i Österlen med finafinafina.

Det var precis kallast i vattnet men mina första ilande simtag är check på listan.

Som i frankrike fast bara två timmar bort kan man sitta länge. Läsa böcker, prata hemlisar och sola näsan mest.

Kvällspromenad för att trampa på kärleksbrunnar i hennes nya fina skor. Sitta i timtal i té-salongen och titta på konstiga men fina foton i en bok.

sova till växthusfrukost med favorit-croissanter och bästa boken. Världens goaste cirkusprinsessa brevid som kunde sjunga både manboy och popular utantill och som dessutom gjorde finaste flätan i mitt hår. Vi har nästan samma färg jämförde hon. Den flickan är nog det sötaste nånsin.

Efter en sista stund i den lilla vintageaffären åkte bilen vidare och det blåste och var sol. Fin promenad och man kanske skulle bli lite hippie tänkte vi. Kossorna sprang och vi åkte iväg igen.

Skulle kunna skriva en sång om hur fin helg ifall jag kunde sånt. tack fina för det!


för jag har inte sett nån som dig, än.

Sommarlov nu. Kan inte riktigt förklara känslan. Mellan klasspizza, rektorsvälsignelse och jordgubbstårta ligger alla delar lite skevt på nåt vis. Vet inte om jag vill lov riktigt ännu, samtidigt som det är vad jag mest av allt vill.

Lov är som evigheter innan de börjar. Vintergatan har inget slut och augusti finns kanske inte på riktigt? Så knäppa tankar får lättare för sig helknäppa saker. himla sommarlovkänsla.

Idag fyller storebror år. Grattis Fabian. Jag gav honom äran att köra mig till bussen för jag var tok-sen. Så tok-tok-sen att han fick ännu mer ära att köra in mig till skolan. Grattisgrattis Fabian!


ska ni göra något att längta till i sommar?

C'en est assez de ces dédoublements

Den sista lektionen är gjord och nu kan tio veckor framtid räknas som sommarlov. Har ändrat mig lite. Det ska bli skönt med ledigt. Ska göra sommaren till hittills bästa. såklart som tusan den ska bli! Fast mest längtar jag till sommaren som kommer om 365 dagar ungefär. Då får vi göra vad vi vill. Det ska vi också.

Snart, om inte alls länge, ska jag dela mitt hus med en Madmoiselle. Bara en vecka, men ändå.. Jag som inte kan säga så himla mycket på franska när jag tänker på det. Sju hela år av plugg och det blir mest Salut, Café au lait och trottoar som fastnar. Fast idag hade vi fransk fika på mysigaste cafét i stan och det var ju bra. Med två franskfröknar och en elev, plus en extra (för att jag ville så). Det var så mysigt.

Men jag får nog kolla på franska filmer ändå och lyssna på min bästa franska låt om-om-om igen för att klara av tror jag. Och prata lite med finaste extraeleven som kan alla franska ord som finns nästan. Jag dansade förresten balett till precis den bästa låten för ett år sen. Då när jag gjorde sånt.
Annars mest inget alls. Skåpen är tömda nu.

summer. time time time

Idag fick jag jobba lagom till hemmasoltid. Har mest legat på gräs halva dagen. Ätit lite glass och funderat på nagellacksfärg. Tänkt på att nu är det sista dagarna innan sommarlov och de ska tas hand om för jag är inte riktigt sugen på lov ännu.

Mest av allt skulle jag nog varit sugen på lov om jag haft en massa planer. I alla fall fler planer än det nästan nollställda antalet jag har. Skulle så hemskt gärna åkt på festival. Helst Woodstock som var 1969 tror jag. Peace and Love hade också varit fint att längta till.

Woodstock-biljett är en fin lista baserad på drömmar. Inte bara music of 69' men himla bäst att sola till och att tänka på nagellacksfärg till såklart.


puss.

vita mössor flög i luften

Studenten är tagen av de större barnen och nästa år är det min tur. Det var en fin dag. Ballonger, sånger, jordgubbstårta och folk.

Nu är det sommar

RSS 2.0