Om klockan tagit samma vägar som vi.

Att lyssna på texterna som jag vet betyder mer än bara det som alla andra vet. De där sångerna som spelats mer än tusen gånger säkert. Kanske precis då när din skugga sågs ifrån fönstret på bussen. Asfalt, musiken och röken från busschafförens rast. Asfalten och du blir sångens hemlighet. Mitt liv är inte en del av sångerna men sångerna. De är en del av mig. Den delen som jag skulle kunna förklara så komplicerat att du nog inte skulle förstå. Kanske skulle du bara gnugga dig i ögonen av allergi eller säga att förstånd är något som bara är förståligt för en del. Antagligen förstås ingenting av det här, men som tur är förstår jag dig. Och sångerna.


Idag bestämde jag att det var en dag för de här.
♥Cars, Sofia Talvik
♥Nån annan, Lars Winnerbäck
♥Får jag, Säkert!
♥En midsommarnatts dröm, Håkan
♥Hon har ett sätt, J. Hellman
♥If a song could get me you, Marit Larsen
♥Is this the end, Miss Li
♥Into my arms, Nick Cave
♥I don't mind, Lisa Ekdahl

Vilken är din favoritlåt idag?


luktsudd och hål på tån.

Om det ändå gick att bara göra så som man borde och måste och ska ibland. Om det ändå bara gick att sudda ut alla ord i almanackan så fanns de inte mer. Ingenting som någon borde, måste eller ska göra. I alla fall inte jag. Bara tid för att sitta på en höst-smutsig altan i strumpbyxor med hål på tån och en filt. Strumpbyxor med ett hål som inte betyder någonting alls. Fast kanske är det bra att det finns en bok att läsa omöjligt många kapitel ur. Kanske ska det vara så av någon anledning. Fast tänk om man bara kunde sudda ut. Ska nog börja skriva med blyerts istället...


Du sa du behövde tid, du hade tid. Bara foto.
Min jord snurrar alldeles för fort men ändå inte tillräckligt fort. Nej, ibland tror jag inte den snurrar alls. Vecka blir till nästa vecka, men ändå kommer aldrig varken morgondag eller höstlov. Tiden går och tiden går, men det kommer alltid ny. Du sa du behövde tid, du hade tid.

Röd i håret.

Den 24/9 2010 var det. Prickig klänning på och så iväg mot Halmstad. Min dag, för bara mig skulle detta bli.
Bussen kom lite sent, men det gjorde ingenting för då hann jag se hästarna pussas.
 
Eftersom bussen var lite sen fick jag springa till frisören så jag inte skulle komma för sent. Pustande kom jag fram till dörren och såg honom sitta på trappen och vänta. Lite rosa kinder för att han säkert sett mig springa så fort, men egentligen gjorde det ju ingenting. 

Sedan kollade vi på färger och jag pekade på den jag ville ha, Mörkt kopparrött. Bra val sa han. Helt tomt i salongen förutom oss. Vi pratade inte så mycket. Skönt tyckte jag, för jag tycker om när det är tyst. En stund senare var jag färgad och glänsande i håret. Han frågade vad jag ska bli när jag blir stor, men jag sa inte sanningen. Jag vet ju, fast jag sa att jag inte visste. Sedan var jag nöjd och salongen blev tommare för jag gick.
  

Ganska rött. Lite ovan i det ännu men det bleknar ganska fort och då får jag som jag vill. Fast jag är nöjd ändå och det är så roligt att passa bra till smaragdgrönt tycker jag. Fläderkyss

en dag i franska Göteborg.

franska fröken tog med sig hela bunten elever till stora staden. I en buss som var fylld med léenden och franska sånger sov jag gott tills vi kom fram. Först skulle alla kolla på fotomuséum Hasselblad. Uppför långa trappor i samlad trupp. Skolutflykt.
´
Många ville nog bort. Muséum är kanske inget man tycker om när man är 17. Lite i hemlighet tyckte jag om det.


På nästa våning fanns målningar som jag ville peta på fast man nog inte fick. Monét och Picasso. Stora världen kom nära mig. Fint, fast jag bara är 16 snart 17.

Sedan blev det fri lek. Jag bestämde att min absoluta favoritaffär i Sverige skulle bli målet. Ingen var lika exalterad av Beyond Retro som jag, men jag är ju lite som jag är.  Nästan som maskeradaffär i England är affären. Tyllkjolar som jag ska köpa jättemånga av hänger i taket. Då när jag blir stor och jätterik. Sedan köpte vi godis i en affär som luktade som gélehallon, salta sillar och kärlek.
 
Göteborg är en stad som är full av folk och bilder. Eller så är det bilderna och folket som är fulla av Göteborg. Kameran kunde inte låta bli att ta kort på alla träd, gatstenar, soptunnor och statslevande varelser.


Det verkliga målet var teatern. Jag som inte är så van vid teater har lite svårt att förstå varför det måste vara så teatriskt på teater. Den inbillningssjuke av Molière sågs. Jag skrattade två gånger. En gång när en rödhårig skådespelserska var ganska rolig. En annan gång när en tant skrattade roligt åt en man som inte alls var rolig. Men tråkigt med teater, Nehejdå! Jag älskar att titta på folk, och kulturfolk är väldigt så roliga att se på. Många var så finklädda att jag log. Men bäst var ändå teaterkläderna.De såg ut som om jag hade hittat på dom, så som dom såg ut. Jag skulle hemskt gärna vilja ha den där vita klänningen med hål i ryggen. Ni skulle förstått om ni varit där.

Sen åkte vi hem i natten. Jag satt med håkan hellström på bussen såklart. Han sjöng mig till söms och sen sov jag tills dagen var slut och det blev en ny dag.
Fläderkyss


Säkert!

Ibland är ord bara ord. Flatter hette det sa svenskan, översättningen var obetydligt prat. Ord som sägs utan betydelse. Ord som bara är ord. Människor som kan göra att ord är mer än bara ord kallas konstnärer, det sa kulturhistorian. Konstnärer, människor som med särskild förmåga kan uttrycka sig i konst, musik eller ord så att andra berörs. Jag berörs ska du veta. När mamma kom hem med ett fodral som jag sett och fantiserat om. Visste att det skulle låta så fint, för sån är ju du. Fin. Och rätt blev rätt. Dina ord var mer än ord och du är en konstnär. Min favorit är nummer fem. Får jag träffa dig ikväll, jag har ingen anledning till det. Så sjunger du och jag med. För jag har lärt mig texten.
   Så dansa hela dagen, natten, livet ska jag. Låtsas att jag är du. En som kan ord och är konstnär. Se hockyn på Dovas utan att se, hockyn på Dovas. Repeat fem gånger. sen somnade jag.
Säkert! En tjej som sjunger bra, fint och som man ska. En konstnär med ny skiva.

Säkert!'s (Annika Norlins) nya album Facit.


På smala smala ben. Bara foto
Min cykel Rosie och du är så fin ♥

Om du undrar varför himmelen inte alltid är blå har jag inget svar. Jag antar att det väl bara ska vara så. Om du däremot frågar varför du är så fin har jag ett svar. Men det skulle du nog aldrig frågfa, så jag får aldrig svara. Men fin är du. Vi cyklade så snabbt och så stannade vi lite. Du sa att din cykel var en häst som hette Rosie. Jag fick sval kvällsluft i rösten när jag sa 'jaha'. Det lät inte riktigt som vanligt, fast jag sa precis som jag brukar. Jaha. Du hörde nog inte skillnaden, sa bara att om jag ville hette min White Star. Jag ville det, fast det kanske hade passat bättre med något annat namn. Så red vi genom skogen mot solen och till luften bakom verkligheten.Sen blev det natt. Vi lyssnade på världens finaste saga, på riktigt. Den sa att verkligheten är allt som luktar. Alla känslor och tankar luktar också. Ledsamhet som mossa och glädje och kärlek luktar géléhallon och korv. Det var fint. Fina fina du.
Fläderkyss


Rödknopp

Den röda färgen har flagnat och jag känner mig just nu som en sliten sommar i håret. Men på fredag, på FREDAG får frisören Sören besök. Har haft funderingar gällande det som ju bara är hår, men ganska viktigt ändå. Kanske lugg.. kanske inte. Om någon vill tycka, så varsågod. Fläderkyss
vindar jag blåser till dig

Höstkappa och mors gamla väska. Fläderkyss

man kan tävla om man vill...

En tävling hos fina fina fröken silversaga! Man kan vinna en affish om man berättar om sin fina sommar. Det gjorde jag och om du vill kan ju du också.. Fläderkyss♥
( http://www.vintageportalen.se/ )
frestelser

Du tror väl inte att jag är aaaAAaavensjuk på dig

En lång dag ska väl gärna göras ännu längre.. efter att stampat ihjäl den långa vägen hem från bussen inser hela jag att något är tappat på vägen. Inte långt efter tanken står slagen minns jag att det visst var all lust att vara duktig som försvunnit. Hela min almanacka är fylld med prov och kladdiga anteckningar om vad jag borde göra. Kanske tror jag ibland att plugget gör sig självt bara det står skrivet i boken. Där har jag fel, men insikten av det gör inte den tappade lusten lättare att få tillbaka. Den ligger på asfalten någonstans på den tunga kilometern hem. Eller kanske blåste den iväg med vinden och löven. Borta som borta och kommer kanske tillbaka imorgon. Kanske inte. Men det finns väl förståelse för det, eller.. Jakob Hellman förstår, han sjunger alltid så fint till mig. Synd att Mr. Hellman inte var Kulturhistoria-lärare.

Fläderkyss♥


Höstlista

Hösten kan vara mörk, kall och trist. Alldeles för mörk kall och trist. Men det behöver inte bli så. Inte om man låter bli att måla alla mörka minuter i grått, grått. Låt september, oktober och november istället bli sprakande av mys och färg. Saker som gör hösten till världens finaste. En lista med saker som gör hösten till vad en höst ska vara.

 Böcker, massvis. Gärna från bibliotekets botten så de luktar gammalt och berättar på ett större sätt än genom bara ord.

Té. Koppvis i olika smaker. Fast nej förresten... jag tycker bara om den vanliga sorten och engelskt citronté. Det bästa kan vara om man doppar digestivekex i tèet. Dom blir så mjuka att de trillar sönder nästan direkt och det är en konst att få in dom i munnen innan de är en sörja i koppen. En konst som jag kan ibland!

Strumpbyxor, så tjocka som möjligt i fina färger. Mönster som får benen att hoppa lättare i lövhögar vid busstationen. Kanske det bästa jag vet.

Herrskor. En förälskelse i skor, som bara är skor, kan vara något som bara finns i min värld. Svarta blanka har jag. Slitna bruna kanske är ännu finare på dig. Kängor som kan dansas i och som inte släpper in några vindar till tårna är också fint. Inga vindar innanför alls. Bara blickar som önskar att deras fötter fick ett lika fint hem. Herrskor till en dam i hösten, det är fint.

Modemagasin. Elle är min favorit. Kollar mest på bilderna och läser hur mycket mina drömmar kostar. Som tur är kostar de allt som oftast för mycket, annars hade de inte varit mycket till drömmar.

Målade naglar. Ja, måla måla. I din eller din mormors favoritfärg. Jag målar nästan alltid mina röda för det är så rött. Målade naglar lyser upp i historieböcker och trycker gladare av väckarklockan. Jag lovar dig det. Myshöst till digDubble taco, Dubble 17 and tripple Desserts

Helgen kom och gick. Det gjorde inte snigel-på-vägen-vädret, det stannar kvar. Vattendroppar hänger i alla träden och när de trillar ner kommer nya direkt. Hela marken är fylld av nertrillade vattendroppar. Min helg fylldes mest med tacos, tre fina flickor och mera tacos. Flickorna och jag fnittrade oss igenom tre efterrätter, trampade nästan på grodor under gatlyktorna. På vägar som vi gått många, många gånger, fast för länge sen. Inne igen myste vi under filtar och tittade på Sex and the city. Födelsedagskalas kan va så fina!

Morgonen väcktes av Barbiebalett och kokospricksfrukost. Kokosprickar är min favoritgodis. Emilias favoritgodis är röda rallybilar, dom är också goda. 

 Emilia & Christina, have a sweet 17!!

Sniglar som luktar pannkakor. Nej.

sniglar på regnig asfalt blev det av en dag som hette tionde. Det luktar så himla mycket höst nu och som världens bästa Lars sjöng i somras ligger löven klistrade mot marken. Inte jättemånga löv, för många sitter fortfarande på plats i träden. Men de som ligger på marken, de är så klistrade så klistrade. Pankakor är himla gott också. Kanske mest för att man bestämt att det är det, när det bjuds i skolbespisningen. Kanske är det inte så gott som man vill, men då kan man ju få tro det i alla fall. För det är ju trots alls pannkakor.


Drömmar dansar i taket

Man blir lätt trött på sin egen cirkus. Med samma nummer och samma utklädda clowner. Man känner igen det som inte syntes första gången man såg. Man ser allt det som finns bakom. Clowner som spelar likadant och som inte är precis vad de vill. Clowner som bara spelar. Drömmar dansar på linan i taket, men dansen stannar bara där. Blir inte mer just nu. Drömmar förblir drömmar och cirkusen förblir din vanliga cirkus. Min cirkus.Hemligheten är hemlig och luktar ros. Bara foto.Fläderkyss♥

Flickrum.

Stora dammdjur under sängen fick flytta ut. Med fönstret på vid gavel och prickig shalett knuten runt mitt huvud blev söndagen en städdag. Alla onödiga prycklar som visar att här bor jag, fick en bättre plats.

Balettdansös vill jag nog gärna bli, fast mest på låtsas. Det är alltid så mycket lättare att veta vad man vill på låtsas. Verkligheten är en svårare grej.
 
JAGDIG örhängen och ryska dockor hängde finast på gammalt kristallglas. Det är egentligen det finglasen är till för.

Minnesbiljetter från Paris fick ligga i sockerskål och lukta damperfym. Nästan så man nyser när den lyfts ner ifrån hyllan. Som hos gammelfarmor för längesen.

Diamanter finns också i mitt rum. Glittrar, glimmar och påminner om att byta bokmärken och om jordgubbstuggummi.

 

På ett hyllplan står tantdoft och en trevåningskakburk. I den gömmer sig en lista med mina finaste ord, en pärlrad, röda sidenband och ett fotografi på min sötaste syster. En blå tvålkopp från tider då dushcréme var en avlägsen dröm funkar bäst som kamerafodral. 
 
 
Min mamma har väldigt fina, små fötter som jag oturligt nog inte fått ärva. Men hennes skor tar jag i alla fall för de är för fina för en plats i en mörk garderob. Det är farmors gurkgröna klänning och min omsydda rosarut-gardin också.På skrivbordet ligger en hög kärlek i nylon, bomull, spets och siden. Strumpbyxor är också ett fint ord. 


Flickrum där tankar om världen skapas och förrändras. Flickrum där lukten av drömmar vävts in i väggarna. Inte för alltid mitt hem, men del av mig.


Fredag den 3/9 2010. Dagen som är nu.

Fredag känns i luften från och med väckarklockans första pip. Så är det, och den luften hålls kvar hela dagen. Det är den som immar på badrumsfönstret så hjärtan kommer fram.
steg som trippar lite extra längs kullerstensgator i en stad man inte ser för all vardag som är ivägen. En fredagsmorgon ser jag kanske lite mer.

Stadspromenad, franska historier och trötta blickar till oviktiga kartsystem som säkert är viktiga för någon annan. Sedan trampas cykeln hem. En röst som sjunger om någon annans värld blir en sång till mig och min fredag.

Nu e det två dagars ledigt från det som inte är fredagsmys, körkortskurs, kokosprickar och såntdär.
Trevlig helg till dig! Fläderkyss♥


Let's wear those dresses my grandma' used to wear...

Om jag någon gång öppnar affär i en stad ska den vara som en liten cirkusgarderob att leta runt i. Bara klänningar och andra finheter som jag blir lycklig bara av att se på. Sånna saker som är värda att hängas på vägg och som känns mystiska när de dansas i. Konstverk som förvandlar den som bär kläderna till något annat än bara en del mänsklighet en torsdag. Kläder som visar att något är som det är eller inte alls är. En sådan affär skulle jag gärna bo i. Eller hänga på min vägg. En samling cirkusgarderob har redan börjat etablera sig hos mig men det finns såklart plats för fler gamla, vindluktande drömmar.. Fläderkyss♥


Det börjar visst bli höst

Ögon som spärras upp en morgon som denna var glada och mina. Att göra sig i ordning till en franskalektion som blev dagens enda är mycket trevligare än om det skulle vara en vanlig onsdag från 8 till 4. Så knappt hann jag komma till skolan innan jag for hem igen. Ett glatt lèende var jag i staden, som precis börjat lukta av korv och annan lunch som lagades i många hus. Klar luft som luktar korv och höst. Klockan inte mer än morgon och hela dagen framför mig. Glad för att få läsa engalskaboken på en solig altan istället för på en hård stol i ett torrluftat klassrum med nummer 214. Så mycket bättre tycker jag. Vill också bara berätta att idag är det september och höst. Strumpbyxor, knästsrumpor, gula löv, kängor, basker, röda löv, yllekappa och höst. Fina, fina onsdag 1/9-2010.
Fläderkyss♥


RSS 2.0