17 år. 17 år i staden där vi växte upp.

Min allra bäst besparade vän är du, du som fyller år idag. Tre månader och en dag efter som alltid. Nu är vi på samma åldersgräns igen! Hoppas din födelsedag blir precis vad du vill att den ska vara. Ett jätte födelsedagsgrattis till deeej!!

En liten tårtbakarbild ifrån den minsta tiden.. Grattis igen och igen bästa du!! ♥
HÄR ÄR EN FIN SÅNG BARA FÖR DIG...

dricker te av gammal slentrian

Söndagar är ibland bra dagar. Idag är söndag bara sista dagen av ett lov. Jag vaknade av ett huvud som bankade lite. Bestämde under täcket att morgonen gjorde sig bäst så länge den stannade där. Under täcket. Men den gjorde inte det väldigt länge. Satte sig vid köksbordet istället. Drack upp en halvtimmes te ur den udda koppen. Läste rubriken om Paris. Funderade på saker för att man alltid gör det. På vart dagen skulle ta vägen. På vädret. På Paris. På sakerna som i alla lediga sekunder sjunger sina sånger i huvudet. Sakerna som känns större fast de egentligen förändrar världen lika mycket som uppdrucket te i en udda kopp. Men de känns mer.
För att väcka en söndag krävdes en runda motion, i vädret som morgonen tänkt tankar om. Det var dovt grått och med vattendroppar som hängde i luften. Jag tror det finns en förklaring om sådant väder, en förklaring som ryms i ett enda ord. Men jag vet inte vilket. Jag vet bara hur det är att springa i. Lite kallt, fast ganska bra ändå.
Nu har jag inte kommit längre än så, jag har fortfarande en stor del söndag kvar att fylla upp.
Imorgon börjar veckorna igen. Långt till nästa lov. Men det finns ju liv däremellan med. Söndagar, torsdagar, fredagar, tisdagar.
Sköt om er.

egentligen gillar jag citron-te bättre. ♥

nånstans där så blev jag den jag är nu

de sjunger om hur det var i deras del av lilla världen. Innan de själva blev den stora. Hur de levde i obetydelse som alltid betydde mer, hur de blev någon, hur de tänker tillbaka nu. De sjunger om det som man känner igen sig i, fast man klart förstår att det är för att man är mitt i. Då tänker jag lätt på om jag också kommer skriva tillbaka sedan. Tillbaka till det som är nu som är halva jag för att ingenting annat funnits. Den andra halvan är drömmarna och min större förhoppning om mer. Men än så länge är bara lilla världen min. Kommer jag sakna eller bara pusta ut och känna ryggen räta sig för att jag kom segrande ut. Kommer jag vara annorlunda då, kommer jag ångra allt som var jag. det som är Jag nu. Kommer jag tänka på hur liten jag var och skratta lätt när jag minns mina stunder. Det som betydde då, det var ju verkligen ingenting. Kommer jag tänka så. Kommer jag kanske bara glömma, aldrig mera minnas. Aldrig skriva tillbaka.
Brev till 10:e våningen
Söndermarken
Och jag grät mig till sömns efter alla dar
2 steg från paradise
Shoreline - Radio Version


bara ett svart litet regnmoln

Som det regnar i Disney filmerna. Bara öser. En grå tecknad himmel som fäller gråblå tecknade droppar. Sorgsen känsla ska det framkalla, det kom vi fram till. Du som jag inte känner fast du gått där jag gått, men som tydligen var bra på disneytankar. Du som bara kom puffupp och förklarade med djupa ord att allt beror på förväntningarna. Som tröjor man beställer ifrån internet. Man förväntar sig, men vet inte fören man provat dem.
Du som jag aldrig mött, du som förklarar dig själv som internetbeställda tröjor. Är du annorlunda i färgnyansen och för kort i armarna, frågade jag.
Nej, sa du, men tänk dig som katten i shreek, fast tvärtom. Sån är du.
Jag förstår inte varför, du kanske förstår det bättre. Men disneyfilmer förstår jag.
Jag förstår hur det känns när det regnar ifrån tecknade himlar.Belle
Färger I En Vind
Ett Svart Litet Regnmolm
Du Finns Inom Mig
Ett Hjärtligt Vardagsdags-Grattis
Känn En Doft Av Kärleken
Beauty And The Beast (Celine Dion and Peabo Bryson)
något lätt att le åt. tankar ifrån en magisk värld. Den som aldrig kommer finnas på riktigt.

Det finns ett namn för vad jag lider av, men jag har glömt det nu

idag väckte jag dagen tidigt för en frisörtid väntade. Helt knäpp morgon. Glömde salt i havregrynsgröten. Insåg att mamma tagit med sig min planerade klädsel upp till norr. Frukostklabbande småsyskon satt i mitt förväntat tomma kök. Cykla minuten för sent till bussen så jag fick låsa jättefort för jag såg den komma. Men jag hann med och landade utpustad i bussen som skulle avrundats till tom, med sina en, två kanske tre passagerare. Bussen åkte utan att stanna så ofta. Blev inte så full alls.
Jag vet inte riktigt varför, men jag kom på att jag ju gillar att åka buss. Jättemycket ibland. Det borde man ju inte göra för det är tråkigt, men helt knäppt, ja. Jag gillar det. Se världen genom fönster. Konstatera att träden vid rondellen borde huggas av, le åt att någon skrivigt på skylten vid ett bed and breakfast- Rum blev rumpa. Man undrar kanske vem som skrev. Den som skrev undrar nog vilka som undrar. Titta in i morgonens fönster. Se ett fönster proppat med orkidéer under en liten virkad lampskärm. Hitta på att där bor en tant som fått orkidéerna i sitt livs viktiga stunder. Hon är en tant som virkar upp sina dagar bakom fönstret med orkidéer som aldrig dör för hon tar så väl hand om dem. Tanten som säkert har en garderob som är helt beige förutom en röd kläning som alltid är för fin för att använda. Jag vet vem hon är om jag någon gång ser henne. Så låtsas jag hela tiden. Det är säkert ett beteende med ett vetenskapligt namn.

Frisören är en ung herre som är bäst i världen på att tvätta hår. Utan naglar som river, tvättning så man ryser ner till tårna. Det är därför han är bäst, mest. Han visar färgkarta och jag säger mina ord som ska förklara rätt nyans. Kastanj, koppar, choklad, höst fast som passar på våren. Om någon frisör någonsin skulle lyckas förstå min förklaring.. så tänkte jag. Han förstod. Hämtade te och en tråkig tiding, jag sade att vilken som helst gick bra. Sedan gick jag genom staden och luktade som något som var bra för något tror jag han sa, min frisör. Jag blev nöjd tror jag, jag brukar bli det. Det skulle vara så dumt annars, eftersom jag bara går till frisören tre gånger om året eller två.

Sedan, när jag köpt alla ingredienser för att göra en eftermiddag till den bästa sortens. Då åkte jag hem. Med bussen som var lite fullare nu. Åkte nog förbi tantens hus igen, men jag blundade nästan hela vägen. Tänkte på om jag skulle vara snällaste syster eller lataste. Jag tyckte snällaste och tog cykeln till det nyöppnade bageriet brevid min lillasysters bästa väns hus. Köpte en semla, chokladbollar och sa att det var fint där. I det nya bageriet som heter samma som ålderdomshemmet, men det visste de nog inte för de kommer inte härifrån.

Fikade med små familjemedlemmar och tappade min semla på trappan. Svor lite för mycket, men det blandades upp med lillasysterskratt och förlorade sin rätta klang. Gick att rädda lite ändå. men grädden låg kvar på trappen.

För er som inte har receptet hemma på bästa eftermiddagen hemma. Ingredienserna är följande: Nya fina vintersockar som kan bli vårsockar med. En film gjord efter min favoritbok av alla jag läst. En Semla som inte nödvändigtvis behöver slängas sönder.


Det var min roman om en dag som var fin. ♥
(bussbilden är inte min. klicka på den för att se vems.)


i even like the birthday presents you get me

idag är det tisdag. det vet ni väl. Men något med det är det, i alla fall hemma där jag bor, för min pappa blir 42. Det är hans dag idag. Hans tur att få små lappar som önskar en fin dag, som ligger på köksbordet när han vaknar för att gå till jobbet. Han som ska få välja middag. Han som jag ska baka frusen cheesecake åt för att det är hans favorit. Min pappa som önskar sig tråkiga saker. Han som ska få tråkiga saker, inslagna fint. Min pappa fyller år idag. Han blir 42.


Grattis pappan i familjen. ♥

And why are you not here with me doing crossword puzzles

vissa dagar flyger så fort förbi i allt som egentligen inte händer. Eller som händer, men inte är så mycket att tala om. I alla tankarna man tänker ryms många fler minuter än man kan tro, och när man lyssnat på hela sin längsta spotifylista från början till slut samtidigt som man nästan bara tänker, då förstår man. Tiden för funderan kan också flyga fort förbi. Men man förstår också, när man lyssnar på hela sin längsta, att det har man faktiskt tid för då man har lov. Sportlov så tid finns till lite vad man vill. Jag har bara lite lite planering för mina ledigdagar. Jag ska jobba ett kapitel matte som tagit tidiga bussen hem för många gånger. Råkade tänka "Göra tallinjer en annan gång" allt för ofta, och en annan gång får lov att bli mitt lov. Men annars ska jag helst bara göra lov av lovet genom att inte göra. Fast en saklig sak jag så skulle behöva ägna en dag till, är att fylla färg över mitt hår igen. Det var en halv evighet sedan frisören träffade mig och det syns i min tråkfärgade botten. Fy. Så hopphopphoppas att du har tid firsören.


helgen gick så fort. puss ♥

Jag minns varenda scen ifrån vår film

Torsdag heter min dag idag. Din också. Torsdag nr. 17 i februari:
vakna timmen efter för att det är så dessa dagar. Sov-underbara-morgon.
Komma till skolan och tala litegrann inför klassen på engelska.
Vara lite nervös men inse att det inte var farligt alls. Bara att prata ju.
Äta halv special i en skolbespisningsmatsal och planera den ganska långa rasten.
Klippa sönder rasten med lite koll på fina folks bilder och sedan inget mer.
Lång rast blev fort kort.
Förvirras totalt mellan antiken och medeltiden.
Sedan undra vad jag ens skulle där och göra.
Smita i smyg från matten som jag mest av allt inte borde smita i smyg ifrån.
Ta bästa två-bussen hem.
Åka förbi staden med min musiklista i lurarna som är mina.
Fundera på vilken gata som är din. Vilket hus. Vilken färg på brevlådan.
Fundera på hur högt upp jag skulle kunna bygga om jag lade alla tankar som handlat om dig i en hög.
Fundera på dig lite i onödan.
Jag som kanske inte ens är en enda liten tanke i din tankehög.
Jag som bara krånglar till.
Jag cyklade hem sen, mot vindar som fanns på vägen.
Min torsdag. Nr. 17 i februari.

hoppas på vår eller nåt. ♥

And I dream your dream for you and now your dream is real

Alla hjärtans dag. Svenska hjärtan. Sockrade gélesöta eller våfflade med grädde eller på immiga rutor i bussen. Hjärtan. Alla de som känns. Alla de som glöms. Alla hjärtan och deras drömmar. Är denna dagen för dem. De hjärtan som drömmer. Blir alla hjärtans drömmar verkliga idag? Alla hjärtans dag. För hjärtan som inte längre drömmer. För de hjärtan som redan är i sin drömda verklighet. Sockrade av géle blir kvar för de andra.
Idag har jag en ny sång som är bäst i världen. En som är så så fin. Den är min hjärtiga sång idag. Allas hjärtan. mitt hjärta. Romeo And Juliet
sockersöta hjärtans drömmar översockras med sockerhjärtan. Så som alla hjärtans dag kan vara.

(klicka på bilden för källa)
Om man vill kan man lyssna på min bubblande kärlekslista också. Man kan få den av mig och lyssna på andras ord om kärlek. Deras ord är bäst en dag som idag... kärleksoda

Se upp i backen för finska attacken

10 timmar upp. 1 vecka swish i backar. 10 timmar ner. Hemmahemma igen å nu känns snowboardlår, bilåkarrumpa och ballerinakexmage kan det sägas. Men överlevt har man ju i alla fall och inte minst ifrån internetabstinensen som lite grann har existerat.. fast skidsemester är ju faktiskt en helt galet bra grej. faktiskt!

En lugn start med skidor och eftermiddagsläsning om hemska nyheter..

Rosa mössknoppar i backen som plöjde danskarna åt sidorna..

Våfflor mest hela tiden och yatzy som jag vann!!

Snowboard tills man blev tröttast. Lutningen i backen bör inte noteras allt för mycket. En stolt blåbackesåkare vart de i slutet i alla fall. Med mest bromsningar men så galet kul då alla raseriutbrott tagit slut...

Så kan ett stycke skidsemester se ut. Nu väntar verkligheten.. ♥

You should have known by now you were on my list

idag packar jag. För jag ska åka bort. Jag ska åka skidor eller bräda. Jag har inte bestämt än. Gör avkryssningar på listor för jag är en listmänniska. Skriver listor hela tiden. På allt om allt. Sedan kryssar jag av eller inte. En avkryssad lista är så skönt på nåt vis. Som att man lyckats göra allt man ska och vet att inget glömts. Oftast blir listorna inte avkryssade. Egentligen är sanningen sådan. Men idag packar jag och packlistor är så tacksamma för de är lätta att följa. 8 par trosor och underställ och åkabilkläder... inga funderingar mer än vilken pyamas som är favorit. Bara några punkter som tynger ner... en uppsats på enelska som ska handla om varför man ska hjälpa fattiga. Jag ska låta engagerad fast jag för bara en timme sedan gick i mataffären och skakade på huvudet när de frågade om jag kunde skänka pengar till andra världar. Egentligen borde man ju, men det stod inte på dagens lista. Kanske någon annan tid.
Jag ska åka i backar, backa in i granar och dricka varm choklad med grädde hela veckan. Att skriva kommer jag inte ha tid till. Men jag tänkte så här: Ni som faktiskt läser mina ord kan få någon annans ord medan jag är borta. En lista med söta människors musik: tralala lilla molntuss. puss
Annars. Tja, ha det fint så hörs vi när jag kommer hem igen.

bilder. Pusspuss på det. ♥

när du står ensam kvar på tå.

stå på tå.

På tå på tå på tå. Jag tycker verkligen att Lasse Winterdäck är en himmels skapelse och att han är bäst av alla. Men någon som gör honom så himla bra utan att vara honom är en flickröst som heter Sigvardsson. Lyssna här och få frysrys på armarna fast du sitter med filt. Jag älskar den verkligen. Speciellt just idag. Jag vet inte ens varför.

Varför älskar alla kladdkaka? Man undrar ibland eller antagligen undrar ingen annan än jag. Jag som bara undrar saker om kladdkaka och så undrar jag varför man inte säger saker. Saker som man ångrar att man inte säger samtidigt som man inte säger dem. Berätta varför.

Himmel är mitt favoritord tror jag. Andra vackra är socker. sång. tokkär. garderobsstädning. fläderblomma. hand. familj. pepparkorn.

Om man frågar mig vad jag gör på fritiden borde jag inte svara inget.
Jag borde svara allt.

När det blir vår kommer jag längta efter sommar. Fast egentligen tror jag bara att det är så. Jag kommer skylla på det. På våren. Jag kommer säga att det är sommaren jag längtar efter fast jag egentligen längtar efter dig. Jag kommer bli väldigt längtansfylld. Längtar efter sommar tror jag. Skyller på våren, ibland kanske på A-brunnarna. Jag borde enkelt skylla på dig.

Snart är jag större. Snart vet jag bättre.

Blommiga fötter som frös.

I klassrummet med vattenkammat hår och försökte komma ihåg alla orden

Förlängda attgöralistor växer sig längre. Det är bara mitt fel. Dessutom är det bara kag som kan göra dem kortare. Kanske genom att kolla vad som står på, istället för att skriva nya med ännu fler avkryssningsbara punkter. Prov i ett språk som inte längre talas men som jag lär mig ändå. Inlämning av ett arbete som ops.. inte ens är halvfärdigt. Teaterhistoria, fransk grammatik och matimatiska linjer som korsas över. Jag längtar tills jag får veta vad allt skulle vara bra för.
Igår var det bara onsdag. Onsdagar som heter bara kan man lätt göra om till mer onsdag. Mest onsdag. Onsdag som var kanske den bästa. Mitt i en vecka av attgöra passade filmmys och kladkakskväll med flickorna andranamn, verkligen bättre än nånsin. Så bra att det inte alls gör någonting om en torsdag som kommer efter får heta bara torsdag. Det är februari nu och vindarna blåser. fast inte riktigt lika kallt.

Mest för att jag gillar att säga marsmellows. ♥

jag tar det som att du kommer hit igen

När skolan är slut för idag och det känns i hela huvudet. Lite dunkande värk.
Snöflingor som förvandlats till små små isiga korn som studsar på hårbottnen och några få på näsan. Håret hinner bli fuktigt innan man ens kommit till busshållplatsen.
Hårsprayet som var ifrån morgonen väcktes till doft igen, så den människa som gick förbi nog kände. Kanske tänke han eller hon på att det luktade som någonting de känt förrut. Så tänker jag ibland, när någon luktar som någon.
Idag var det bästa svårt att välja ut. Kanske var det att jag av en fin vän fick oändligt många spotifyminuter. Så jag slipper vela sönder de sista minuterna då man bara kan spela en låt till och frågan alltid är Vilken som är den allra bästa.
Något annat som kan varit bäst var att jag fått en del mindre att göra denna veckan. Listans alla saker minus ett. Italienskaprov som visst var svårare än tillåtet, enligt mig såklart. Lite missförstånd om handling i mataffär som blev skidsemester, men aja.. gjort är nu provet i alla fall.
Att jag inte riktigt vet vart i världen jag ska ta vägen ibland kan göra mig galen. Men kanske händer saker för att någon bestämt att det skulle bli precis så. Trist eller fantastiskt. Oavsett. Något att skriva in i historien.

En Isbjörn på axeln som viskar att vintern flyr hit, då när hoten mot klimatet spräcker deras isar.

Anna Ternheim. Jag får frysknottriga armar.
sockerdricksbubblande puss♥

RSS 2.0